Почистване на дворове в Община София

Съвети за почистване на дворове и парцели

Предлагаме професионално почистване на дворове и парцели в София и околностите. Имате парцел в провинцията, за който няма кой да се грижи. Имате ограничено време и ви е трудно да се занимавате с почистването му. На помощ ще се явят хамалските фирми. Една от техните дейности включва почистване на дворове, градини и парцели. В това влиза и косене на тревата и изрязването на храстите и клоните. Ако искате могат да се заемат с демонтирането на бараки и конструкции, намиращи се на площта на парцела. Цените, които фирмите са посочили за тези услуги в сайтовете си, включват разходите за косенето, изкореняването или изрязването на храстите, товаренето на боклуците и извозването им до подходящо сметище.

Почистване на дворове - извозване

Варианти за почистване на дворове и парцели около София.

Някои хора наемат познати, местни или безработни от околността за почистването на парцела. Плащат им почти символични цени и ги ангажират с работата. Това е удобен подход, но има голяма вероятност хората да вземат парите и да не свършат нищо. Със сигурност тези хора разчитат само на собствените си ръце. Те не разполагат с необходимата техника за косенето, рязането и почистването, както и за събирането и извозването на всички боклуци. Липсата на такава техника ще намали и качеството на работата на наемниците.

Липсата на подходяща техника ще се отрази и на бързината на извършване на услугата. Наемниците ще се трудят цял ден и не е сигурно дали ще успеят да се справят, ако парцелът е бил занемарен. Още по- сложно ще стане, ако на мястото има нужда от демонтаж на стара барака или конструкция. Това е доста сложно, в случай, че не разполагате с инструменти. Някой от работниците може да се нарани и вие ще носите отговорност за това.

Изхвърляне на боклуци от дворно място

Най- доброто решение, което можете да вземете, е да наемете фирма за почистване на парцела, като хамалите ще се заемат с всичко необходимо на територията на мястото. Те ще се справят със задачата качествено и за съвсем кратко време. Хамалите ще отидат на посоченото от вас място с необходимите инструменти и техника и всеки ще се заеме с това, в което се е специализирал. Един ще коси, друг ще събра боклуците, трети ще изрязва клоните, а техни колеги ще демонтират ненужната остаряла барака и ще подготвят терена за новите ви планове- свежа цветна градина, лозов масив, зеленчукова градина или място за отдих през уикенда.

Почистване на двор с боклуци

Вие сами ще прецените за какво можете да използвате свободния и чист парцел.

След като приключат с цялата дейност на мястото, хамалите ще превозят събраните боклуци до подходящото сметище. Когато става въпрос за освежаващо пространство, често се започва с открито. Нека просто си го кажем, че животът на растенията в двора е страдал повече от обичайно през последните няколко месеца, въпреки усилията, да го защитавате по време на мразовития сезон времето може да се използва пълноценно във всеки един момент.

Почистване на двор в София

Идеи за разкрасяване и подредба на двора.

Вълнуващо е да видим зелената трева да се подаде в градинката в задния двор! Днес можем да разгледаме някои лесни  за почистване и съвети за преобразяване, както и някои идеи за открити пространства.

Премахване на мъртви листа, бездомни клони и други отпадъци.

Започнете, като погледнете около двора си. Шансовете листа и клони, за да бъдат отстранени, с някои и друг боклук са малки, затова трябва да се организират по-професионални мерки, за да бъдат унищожени. Представете си чисто, подредено пространство и това да останете фокусирани върху крайната цел. Разкошният двор е готов за пролетта.

Красиво оформените терени са готови да посрещнат новия сезон.

Не забравяйте и за всичките външни пространства, от задния двор до входната алея. Те също се нуждаят някои допълнителна мотивация. Помислете за наемане на екип по поддръжка на двора и услуга от фирма.

Почистване на пешеходна пътека облицована с растения.

Рязането на храсти и растения също трябва да попадне в списъка за бърз почистване на двора. Лесно може да оберете мъртвите храстите и умиращи растения, а това, освен ред ще вдъхне нов живот на озеленяването.

Още начини за облагородяване на парцела.

Подрязване на храсти. Консултирайте се с експерт за подходящите техники за резитба, които ще се различават в зависимост от въпросното предприятие.

Здрава растителност.

С мъртвите части на растенията намалят, живите цветове, затова е  голямо значение да бъдат подрязвани и отстранявани всички клонки от дървета, храсти и растения. Това ще внесе нова красота. Може дори да се вдъхновите да направя ново засаждане, за да разширите възможностите за открито пространство!

Цъфтящи растения, заедно с бяла ограда.

Направете прецизно оформлението на парцела. С отломките и мъртва растителна материя по пътчеката около оградата в двора и алеята, сега може да се съсредоточите върху пространството. Помислете за оформлението на вашия двор, от алеите и зони за сядане до тревата и храстите.

Гордеем се с всеки квадратен инч от двора си.

Дори в момента ви да цари пълен безпорядък на двора ви не се отчайвайте. Винаги има екипи на разположение, които ще се погрижат за по-рудната част от работата. Ако силната ви страна не е в почистване на дворове, то помислете за озеленяване и развиване на цветната страна на вашата градина, а за всички отломки и боклуци на двора има кой да се погрижи.